Maja Vraničar

Sem mamica, žena, plesalka in inštruktorica pilatesa.

O MENI

Po končani tekmovalni karieri v latinskoameriških in standardnih plesih, sem pričela poučevati družabne plese, kar mi omogoča, da sem še vedno vpeta v ples, vendar z namenom predajanja znanja drugim, kar me zelo osrečuje. Pri parih iščem stik drug z drugim, to da se poslušajo in so prisotni v danem trenutku. Menim, da je to pogoj za sproščeno plesanje, saj s tem partnerja lahko soustvarjata ples, ki ga plešeta.

Leta 2011 sem opravila prvo licenco za pilates, saj mi je fizioterapevt zaradi poškodbe priporočal individualne ure pilatesa. Ker sem videla kako vadba deluje na moje telo in sem bila navdušena nad izboljšanjem stanja, me je
začela zanimati pilates tehnika in anatomija. Sočasno sem dokončala študij ekonomije smer podjetništvo, saj sem si vedno želela ustvariti nekaj svojega. Tako je sčasoma poučevanje plesa in pilatesa postalo moj poklic.

Zadnja tri leta sem se v studiu Peti Element intenzivno posvetila izobraževanju na področju varne vadbe, vadbe v nosečnosti, po porodu in rehabilitacije pod mentorstvom Špele Jakša. Skozi delo na sebi, nosečnost, porod in materinstvo sem spoznala, da je fizično telo le del celote, ki jo sestavljata tudi mentalno in čustveno telo.

Ko začutimo, ozaveščamo in sprejemamo svoje telo, bolje spoznamo sebe in svoje potrebe. Zato v svoje tečaje vključujem elemente čuječnosti in meditacije.

V veselje mi je delati s skupinami, v katerih se ustvari varen prostor in se udeleženci počutijo slišane in sprejete. Delo z ljudmi me osrečuje, da domov vedno pridem nasmejana, tudi če sem imela pred tem naporen dan.

IZOBRAŽEVANJA

⭐︎marec 2011⭐︎ 
tečaj za inštruktorja Pilatesa, Fitpro

⭐︎januar 2016⭐︎
Kongres GZS

⭐︎april 2016⭐︎ 
STOTT PILATES mat izobraževanje, Body and Mind, Zagreb

⭐︎maj 2016⭐︎
Programiranje progressive treninga, Mirela Anić, Ljubljana, Slovenija

⭐︎maj 2016⭐︎

Inštruktorske veščine, Mirela Anić, Ljubljana, Slovenija

⭐︎maj 2016⭐︎

Mišice medeničnega dna, Mirela Anić, Ljubljana, Slovenija

⭐︎marec 2017⭐︎

Tečaj za vaditelja Pilatesa, Fitnes zveza Slovenije, Ljubljana, Slovenija

⭐︎marec 2017⭐︎

BASE izobraževanje, Sally Belanger, Ljubljana, Slovenija

⭐︎marec 2017⭐︎

How to safely move and train client with herniated disk injury, Sally Belanger, Ljubljana, Slovenija

⭐︎februar 2019⭐︎

Injury and rehabilitation, Sally Belanger, Ljubljana, Slovenija

⭐︎marec 2019⭐︎

LMA-Laban Movement theory, Observation and Practice & Veronica Sherbourne's developmental movement, Dimitros Zachos MA, Ljubljana

040/ 579-119