Delavnice

Stik s telesom, nosečnost in jaz.

“The privilege of a lifetime is to become who you truly are."

C. G. Jung

05a

Stik s telesom

Kakšen imaš občutek, ko stopiš na plesišče? Se sprašuješ: "Kakšen je ritem, koreografija, kako moram izvesti gib, da bo čimlepši? Joj sram me je, ne znam? Se ves čas z nekom primerjaš ali izhajaš iz sebe? Si dovoliš gibati sproščeno, svobodno, zraven uživati, se prepustiti glasbi, pozabiti na vse skrbi, slediti bitju srca in biti eno z glasbo in dihanjem?

Stik s sabo nam daje koordinate našega mesta v svetu, najti nam pomaga naš položaj na zemljevidu odnosov in družbe. V svojem trebuhu vemo vse: tam prebivajo zelo zanesljivi občutki, ki nam ves čas sporočajo, kako smo, ki nam sporočajo, kaj je dobro za nas in kaj ne.

Delavnico vodiva Maja Vraničar in
Ana Drevenšek (sinologinja in študentka analitične psihologije)

Termin: februar, 2020
Lokacija: Plesni studio Spot, Lj - Šentvid
  
*Max število udeleženk je 10.

Več
217a

Nosečnost in jaz

Prvi del delavnice bomo začele z vadbo, ki je primerna za ženske pred porodom. Z aktivacijo globokih mišic trupa in vajami za stabilizacijo medenice in ledveni del hrbtenice, zmanjšamo morebitne bolečine v trtici, sramnici, dimljah in križu, ki so sploh v drugem in tretjem trimesečju pogoste pri nosečnicah.
Duševna mirnost je ključna pri pripravi na porod. Tisto, kar nas ponavadi blokira je ravno strah. Pravi pristop, naj je to meditacija, vizualizacija ali pogovor, pa omogoči, da se sprostimo, zaupamo, slišimo ter čutimo sebe. In ko smo v stiku s sabo, je vse lažje. Hitreje prepoznamo čustvena nihanja v telesu, stres iz okolice in se temu tudi izognemo. Namreč vse kar me čustveno doživljamo, doživlja z nami tudi bitjece.

Delavnico vodiva Maja Vraničar in
Klara Magrič Šubic (shiatsu maserka, terapevtka po metodi karmične diagnostike, obporodna spremljevalka)

Termin: februar, 2020
Lokacija: Studio ob Savi, Tacen

 *Max število udeleženk je 10.

Več