MAJA VRANIČAR

INŠTRUKTORICA PILATESA, PLESALKA, MAMICA, ŽENA

O MENI

Moje življenje je ples. Dobesedno in v prenesenem pomenu. Ples je gibanje telesa in gibanje uma. Plesno znanje in moč gibanja sem združila v pilatesu, ki prinaša novo dimenzijo. Ko začutimo, ozaveščamo in sprejemamo svoje telo, bolje spoznamo sebe in svoje potrebe. Zato v svoje vadbe vključujem elemente čuječnosti in meditacije.

Skozi tekmovalno kariero v latinskoameriških in standardnih plesih sem dodobra spoznala telo in njegove zakonitosti. Po zaključeni tekmovalni karieri sem začela s poučevanjem družabnih plesov in tako ostala povezana z mojo veliko ljubeznijo. Predajanje znanja in stik s s plesnimi pari je tisto kar mi daje energijo in zagon, da ves čas nadgrajujem svoja znanja na različnih področjih telesnega gibanja.

Leta 2011 sem opravila prvo licenco za inštruktorja pilatesa. Osebna izkušnja poškodbe me je pripeljala pred leti do fizioterapevta, ki mi je priporočil individualne ure pilatesa. Ko sem ugotovila, kako vadba deluje na moje telo sem bila navdušena, stanje se je hitro izboljšalo in odločitev je padla, da se tudi sama podam na pot raziskovanja pilatesa in anatomije telesa.

Danes sem ponosna nase, da sem sledila svoji viziji in poslušala telo. Ponosna sem, da je pilates postal moja služba, ki pravzaprav ni služba, ampak način življenja, ki me neizmerno izpopolnjuje.

Ker se zavedam, kako pomembno je nenehno izobraževanje, sem svoje osnovno znanje pilates nadgradila z delom v studiu Peti Element, kjer sem tri leta namenila intenzivnemu izobraževanju na področju varne vadbe, vadbe v nosečnosti, po porodu in rehabilitacije pod mentorstvom Špele Jakša. Skozi delo na sebi, nosečnost, porod in materinstvo sem spoznala, da je fizično telo le del celote, ki jo sestavljata mentalno in čustveno telo.

Uživam v stiku z ljudmi in skupinskih vadbah, kjer ustvarjamo varen prostor, kjer ste vadeči slišani in sprejeti. Aktiven in na trenutke naporen dan z veliko vadbami nariše nasmeh na mojem obrazu. To isto energijo, toplino in nasmehe zato z veseljem delim naprej z vami.

IZOBRAŽEVANJA

⭐︎marec 2011⭐︎ 
Tečaj za inštruktorja Pilatesa, Fitpro

⭐︎januar 2016⭐︎
Kongres GZS

⭐︎april 2016⭐︎ 
STOTT PILATES mat izobraževanje, Body and Mind, Zagreb

⭐︎maj 2016⭐︎ 
Programiranje progressive treninga, Mirela Anić, Ljubljana, Slovenija

⭐︎maj 2016⭐︎ 
Inštruktorske veščine, Mirela Anić, Ljubljana, Slovenija

⭐︎maj 2016⭐︎
Mišice medeničnega dna, Mirela Anić, Ljubljana, Slovenija

⭐︎marec 2017⭐︎
Tečaj za vaditelja Pilatesa, Fitnes zveza Slovenije, Ljubljana, Slovenija

⭐︎marec 2017⭐︎
BASE izobraževanje, Sally Belanger, Ljubljana, Slovenija

⭐︎marec 2017⭐︎
How to safely move and train client with herniated disk injury, Sally Belanger, Ljubljana, Slovenija

⭐︎februar 2019⭐︎
Injury and rehabilitation, Sally Belanger, Ljubljana, Slovenija

⭐︎marec 2019⭐︎
LMA-Laban Movement theory, Observation and Practice & Veronica Sherbourne's developmental movement, Dimitros Zachos MA, Ljubljana

⭐︎oktober 2021⭐︎
STOTT PILATES intensive reformer (IR) izobraževanje, Body and Mind, Zagreb

MARTINA GOJKOŠEK

VADITELJICA PLESA IN
VODENIH VADB

O MARTINI

Martina je vaditeljica plesa in vodenih vadb, katere želja je prek gibanja pomagati posameznikom najti večjo svobodo telesa in duha. Kot mlada deklica je oboževala glasbo in ples, a se je zaradi okoliščin znašla predvsem v glasbenih vodah. Šele pri 18 letih se je lahko resneje posvetila tudi ljubezni do plesa.

Čeprav je začela plesati precej pozno, je za to izkušnjo neizmerno hvaležna, saj ji je dala posebno razumevanje občutkov odraslih, ki prvič stopajo na plesni parket ali se nanj vračajo po daljšem obdobju pavze.

V več kot 15 letih vodenja plesnih tečajev in delavnic salse, bachate, cha-cha-cha-ja in sorodnih plesov je razvila lasten način poučevanja, ki združuje učenje plesnih prvin s povezovanjem s svojim telesom, preseganjem omejitev, spoznavanjem sebe, lastnega izraza in individualnega stila. Še posebej ji je v veselje ustvarjanje in povezovanje z ženskami.

Večletne izkušnje ima tudi z vodenjem vodenih vadb v fitnes centrih, v zadnjih letih pa se je še zlasti poglobila v področje raztezanja oz. stretchinga. Vse te prvine redno vključuje v svoje plesne in druge gibalne tečaje.

IZOBRAŽEVANJA

⭐︎julij 2010⭐︎ 
Vaditeljica vodene vadbe, Gimnastična zveza Slovenije

⭐︎oktober 2015⭐︎
Vaditeljica plesa, Plesna zveza Slovenije 

⭐︎oktober 2020⭐︎ 
Vaditeljica stretchinga po programu mUvmethod